Inspirerande inspirationsföreläsning

med Johan Unenge i torsdags! Dessutom rolig! Han hade en hel del lite annorlunda tips som att arrangera läsövernattningar på skolan med pappor, mor- och farfäder som nattar över med sina barn och läser med pannlampa så länge de orkar! Idrottslaget kanske ska möta grabbarna med ”och så läser vi den här…”. Tänk om vi föräldrar ägnade lite mycket tid och engagemang åt våra barns läsning och läskompetens som många av oss gör med olika idrottsträningar! Det är självklart att köra till/från träningar, stå vid sargen/ på läktaren och heja på och uppmuntra och trösta, sälja bullar mm för laget och gå på tränarmöten. Dags att börja göra motsvarande för läsningen, eller hur!?

När våra barn träffar kuratorn för att tala om sådant som upplevs svårt kanske de kunde få tips på några böcker som handlar om något liknande med budskapet att ”du är inte ensam om …”.

Johan lyckades visa på att man kan tänka utanför boxen när det gäller läsning! Nu skulle jag vilja samla förslag från alla er som redan arbetar med läsning på ett sätt som tänjer gränserna och kanske är lite utanför boxen. Hör av dig och berätta hur du gör!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.