Opdagende skrivning i praksis – en vej til at knække koden

Utvecklingsarbetet runt läs- och skrivinlärning pågår på många platser. Danska Nationalt Videncenter for Læsning (inrättades 2006 av danska Utbildningsministeriet) driver ett antal forsknings- och utvecklingsprojekt med syftet att stödja och förbättra läs- och skrivkompetensen. På deras webb hittar du den nya filmen Opdagende skrivning i praksis. Filmen beskriver hur förskolebarnen upptäcker läsandet genom skrivande; i det här fallet dock inte med iPads eller datorer. Opdagende skrivning kan översättas med upptäckande skrivning.

Botanisera gärna runt lite på Nationalt Videncenter for Læsning webb! Där hittar du fler intressanta filmer om läsande.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.