Läsförståelse och jämställdhet

den nya kombinationen. Maria Arnholm, vår nya jämställdhetsminister tillika biträdande utbildningsminister, säger i en intervju i Almedalen att hon ser läsförståelsen som en av sina tre viktigaste frågor. Det höjer förstås förväntningarna inför budgetpropositionen efter sommaren!

Maria Arnholm deltog i panelen till ett seminarium på rubriken ”Elevernas läsförståelse minskar – läget är akut”. Det framgår av intervjun att hon har förstått att läsförståelsen är grunden för allt lärande i alla ämnen. Hon gör också en koppling mellan  läsförståelse och jämställdhet i följande formulering: ”Om 25 procent av de 15-åriga killarna inte kan förstå en skriven text så klarar de inte sin utbildning. Då får de inga jobb eller inga familjer heller – och det leder till ett förskräckligt samhälle”. Så nu väntar vi med spänning på vad som ska komma …

Läs mer i Skolvärlden.se:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.