Dags för den forskarstödda seminarieserien!

Kristina Danielsson är först ut som föreläsare och idag är det dags. Kristina är docent och forskare vid Stockholms universitet och rubriken för föreläsningen är ”Literacy i en multimodal och multimedial värld. Tidigt textskapande i och med nya medier”.  Nog låter det spännande! Kristinas vetenskapliga inriktning beskrivs bäst med nyckelord som literacy, multimodalitet, läsinlärning, läsutveckling, lässtrategier. Olika aspekter på läsande kombinerat med multimodalitet och literacy är centrala områden för många av de insatser som Medioteket erbjuder. Det känns fantastiskt bra att kunna erbjuda fördjupning med vetenskaplig förankring för detta. Ja, förväntningarna är högt uppskruvade! Jag får ge lite glimtar från föreläsningen i mitt nästa blogginlägg.

Nu undrar du förstås var, hur och när man kunde ha anmält sig… Seminarieserien med sju olika forskare och föreläsare erbjöds de kommunala grundskolornas läs- och språkutvecklare. De är ju våra spjutspetsare och förväntas driva frågor runt läs-, skriv- och språkutveckling ute på skolorna. Här får de en chans att uppdatera sig med fokus på  ”Litteracitet < > Framgångsfaktorer < > Multimodalitet”  som också är rubriken på seminarieserien.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.