Mera CORI

Idag blev det mer informationssökning men nu med hjälp av datorer. 2 på 1 och ett intensivt frågande, sökande och samlande av fakta. Givetvis arbetar eleverna i olika takt så några hann också börja med att grafiskt organisera en del av sina fynd. Imponerande hur duktiga många var med att arbeta i Excel! Någon grupp hann till och med påbörja arbetet med sin presentation av arbetsområdet. Läsengagemanget var slående! Motivationen i topp!

Jag har börjat planera hur vi ska använda filmunderlaget och arbetar på en skiss för filmerna. Nästa steg blir att Hasse ska tolka min skiss… och redigera. Sista momentet är när vi sitter tillsammans och finlirar runt klippen, något citat flyttas, ett uttalande kortas, en bildsekvens förlängs, övergångar justeras osv. Det blir en del ”kill my darlings” på vägen. Jag kan ha en bild av hur det ska se ut i mitt huvud men sedan ska målet ”inte mer än 7 min per film” hållas; och det är inte lätt! Särskilt när man har så mycket bra material.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.