Skrivandets betydelse för läsförståelsen

Helglektyren är en amerikansk meta-studie av skrivandets betydelse för läsförståelsen. Den är en av många rapporter och meta-studier som har getts ut och ges ut av amerikanska Alliance for Excellent Education som är en ”…national policy and advocay organization…” som arbetar för elevers förbättrade resultat. Finansieringen sker med stöd av Carnegie Corporation of New York, en stiftelse som beviljar medel för forskning och vetenskapliga rapporter. Jag har nu tre spännande rapporter nedladdade som väntar på att bli lästa. Dessa är: ”Reading next”, ”Writing next” och ”Writing to Read”. Den sista handlar om hur skrivande förbättrar läsförståelsen. Än har jag bara hunnit snabbt titta på den men nu är det dags att börja läsa med pennan i handen! Vill du också läsa?! Du hittar den på webben för Carnegie Corporation of New York.  Ja, du hittar de andra rapportena där också. Trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.