En vanlig torsdag på jobbet!?

Igår såg dagen ut så här:

7.20 eget arbete fram till 9 då det var dags för APT. Klockan 10 skrev jag rent minnesanteckningarna i och med att det var min tur att vara sekreterare. Tillbaka vid skrivbordet hittade jag lådan med 18 ex av Catharina Tjernbergs bok ”Framgångsrik läs- och skrivundervisning : En bro mellan teori och praktik”. Forskningscirkeln, dvs. den lilla gruppen, i min forskarstödda seminarieserie  ”Litteracitet <> Framgångsfaktorer <> Multimodalitet”, väntar på sina böcker. Nu är de på väg ut till er med internposten.  Snart har ni boken i handen! Julledigheten är räddad, eller hur!? Här vill jag också ge en stor eloge till Nina Danielsson, redaktör på N&K. Jag kontaktade henne för att beställa boken snabbt. Som redaktör kunde hon inte ta beställningen men hon skickade mig vidare till ”sälj” och tro det eller ej – jag hade alltså boken på mitt borde ett dygn efter beställning! Bra jobbet N&K!

Nu är klockan 11 och jag ska bara hinna köpa ut ett nytt USB-minne samt en kam innan det är dags för dagens stora händelse – Barbro Westlunds disputation. Varför kam? Jo, denna dag hade jag glömt den hemma och i och med att festligheter väntade till kvällen och med tanke på blåsten kände jag att jag nog borde fixa fram en kam. Kl. 12 var jag på plats i De Geer-salen i Geovetenskapens hus. Barbros disputation är vi många som ser fram mot så det gäller att vara på plats i tid för att få en sittplats.

Så är klockan 13! Docent Tore West, Institutionen för pedagogik och didaktik, inledde och gav sedan ordet till opponenten Caroline Liberg, professor, Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier, Uppsala universitet. Opponeringen genomfördes som ett samtal mellan Caroline och Barbro. Ett mycket spännande, intressant, lärande och stundtals också roligt samtal. Ett samtal på hög akademisk nivå samtidigt som det var fullt begripligt för oss åhörare. Både Caroline och Barbro är samtalskonstnärer. Hela disputationsförfarandet tog över två timmar. Sedan bar det av till institutionen och där minglade vi under tiden betygsnämnden gjorde sin bedömning.

Givetvis blev hon godkänd; vi fick skåla och Barbro fick ta emot institutionens present, avhandlingen i inbundet skick.

Som grädde på moset för denna dag så var jag bjuden på middagen också. Vilken höjdpunkt! En fantastisk kväll med god mat och dryck, många roliga tal och givande samtal. Ett stort tack Barbro för att jag fick  vara med i alla delar av denna dag!

Mums!

En vanlig torsdag på jobbet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.