Reading Rockets, en källa att ösa ur

I brist på riktig snö så har jag snöat  in på Reading Rockets! Det finns hur många flikar,  exempel, arbetsblad och filmer som helst att läsa, ta del av och titta på. Jag är i full färd med att navigera i materialet. Här finns fem filmer att se, ett stort antal mallar och matriser, artiklar och på varje sida finns referenser till den forskning som materialet bygger på. Reading Rockets finansieras av U.S. Department of Education, Office of Special Education Programs. Både referenser och finansiering är bra att veta för att kunna bedöma trovärdigheten i materialet. Så vida jag kan bedöma så är trovärdigheten mycket hög.

När jag läser materialet om läsundervisningsmodellen CORI så finns bland annat John Guthrie refererad och när jag ser filmen om Reciprocal Teaching så deltar Louise Moats. Ja, det är idel kända forskare som refereras.

Länken till Reading Rockets är: http://www.readingrockets.org/

Vill du se filmer om lässtrategier så hittar du alla filmer här, sorterade efter ämne.

Tänk vad man hinner när man är lite ledig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.