Bokpresentationer utifrån lässtrategier

Många kursdeltagare efterfrågar boktips utifrån lässtrategierna som jag lär ut på mina kurser. Lärarnas tid är knapp, mycket ska hinnas med och många tycker det är svårt att hitta bra böcker. Särskilt när man vill använda texter och böcker med syfte att praktisera lässtrategier. Ingalill och Clarissa (våra eminenta bibliotekarier på Medioteket) och jag har diskuterat frågan och funderat en del. På måndag testar vi idén för första gången. Premiär med andra ord! Vi har valt rubriken ”Bokpresentation: Koppla mera!”. Det blir ett tillfälle för lärare mot yngre åldrar och ett mot senare årskurser. Inbjudan gick ut till alla som gått någon av mina kurser ”Att undervisa i läsförståelse” och det blir spännande att höra om vi lever upp till allas förväntningar. I så fall kan det blir fler tillfällen efter sommaren.

2 kommentarer

  1. Anna, 14 februari 2014

    Hej!
    Måste man ha gått en kurs för att få ta del av lästipsen?

  2. Toura Hägnesten, 15 februari 2014

    Är inte säker på om det ger så mycket att lägga upp en boklista. Det är ju presentationen av hur man kan använda böckerna utifrån lässtrategier som står i fokus. Vi får fundera på saken

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.