”Koppla mera!”

Det var rubriken på den bokpresentation som Ingalill Åkesson Hedqvist bjöd på igår. Fullsatt förstås! Fokus för bokpresentationen var lässtrategier och förslag på strategier att arbeta med i de böcker som Ingalill presenterade. Ingalill gav oss exempel på böcker med olika berättarperspektiv men lyfte också aspekter som:

  • Berättarröst
  • Textens stil och struktur
  • Bild och text

Det var parallellhandlingar, innehållskopplingar och olika teman som vänskap, lögner, konflikter, överlevnad och mycket annat. Och de flesta av böckerna finns att låna från cirkulationsbiblioteket.

Känner du till ”Cirkbloggen”? Nu finns där en flik för lässtrategier och där kommer mina kollegor i cirkulationsbiblioteket att fylla på med böcker som stöd för att undervisa i lässtrategier. Bra, eller hur!?

PS. 6/3 blir det en ny liknande bokpresentation på samma rubrik ”Koppla mera” men nu med inriktning mot åk 7-9. Inbjudna är de som har gått någon av mina kurser ”Att undervisa i läsförståelse”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.