Ny omgång i Språkpaketet

Förra torsdagen träffade vi chefer och representanter från de skolor som erbjudits att delta i Språkpaket 2014. Det blir tredje omgången vi startar. Intresset att få delta är jättestort. Deltagarna är främst lärararbetslag från åk F – 2. Att delta medför att man i läsinlärningen arbetar med ASL, att skriva sig till läsning. Kurser och handledning i ASL kompletteras med föreläsningar om aktuell forskning inom språk-, läs- och skrivområdet, bedömning av läsning, bokpresentationer och inspiratonsföreläsningar av lärare och vid ett tillfälle en forskare. Varje Språkpaket avslutas med att deltagarna får presentera vad Språkpaketet har betytt för dem, deras undervisning och elever. Juni 2013 filmade vi en sådan presentation.  Är du nyfiken på vårt Språkpaket ska du titta på filmen!

Du hittar mer information om Språkpaketet och oss som arbetar med det på Mediotekets webbsida.

PS. Att börja med en ny omgång ”Språkpaketare” är som att börja med en ny klass. Jättespännande och lite pirrigt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.