Nya och gamla vänner

Här ser  ni mina trotjänare sedan 15 år tillbaka.

De lystrar till namnet Meindl Burma. De har fått utstå både väta, lera, blockstensnatur och svett. De är ödmjuka och vet att det många gånger gäller att bita ihop och stå ut. Som belöning har de fått se och uppleva mycket. De har gått från Kullaberg i söder, Grövelsjön, Jämtland med bl.a. Sylarna, till Abisko i norr. Inte att förglömma att de bestigit Keb! Så har de förstås gjort världen. Västerut Jotunheimen hos grannen. Här var det stenigt! Blocksten kallade de det. Oj, vad ont det gjorde i skinnet att hela tiden slå i stenar till vänster och höger. Regnade gjorde det dagarna i ända. Sedan var det Kashkarbergen i Turkiet. Häftig miljö. På väg upp var bergssluttningarna täckta av blommande vilda azaleor och rhododendron. Knähög fjällart. Väl uppe såg det ut som i Abisko med en skillnad. Här växte det vilda tulpaner. Små oansenliga bruna minitulpaner som bara var någon decimeter höga.   

Mest exotiskt var förstås vandringarna i Australien. Alltid torrt och varmt. Senaste turen gick genom Kimberley i WA, Western Australia. En del bilåkning blev det på ”unsealed gravelroads” följt av vandringar i en miljö där de flesta träd var svartbrända från senaste skogsbranden. I SA, South Australia, ville matte egentligen besöka Coober Pedy för att titta på opalgruvorna men det blev vandring i området runt Wilpena pound, sista utposten innan saltöknen i nationalparken Flinders Range. Vandringarna började redan strax efter kl. 4 på morgnarna för att vara tillbaka runt kl. 10. Sedan slog hettan till så det blev olidligt. Ja, det var tider det.

Nu har jag fått en ny vän i garderoben.

En kaxig typ som kallar sig för Scarpa Hekla GTX. Ni hör väl!? Bara att kalla sig för GTX får mig att vilja ”ge dem en känga”. De säger att de är tekniska vad som nu menas med det. Det är biometriskt, flex och Speed-Lacing system. Inte en repa i skinnet! Vänta ni bara till ni står där i blocksten och myrar. Då är det upp till bevis. Jag har hört matte prata om att jag får följa med i sommar också för säkerhets skull. Hon vet att jag inte skaver och nyps och att jag under åren har gett med mig så hennes fötter får plats även de har ökat en storlek eller två under strapatserna. Hekla ska ”gås in” först innan de får börja jobba på riktigt.

GLAD PÅSK med många långa sköna promenader önskar jag er alla bloggläsare! Vi måste ju lyfta blicken och ibland roa oss med något annat än våra respektive ämnesområden, eller hur!?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.