Fanfarer!

Idag händer det! 23e april och ALLT ska enligt uppgift publiceras på En läsande klass’ hemsida. Idag 23e april ska också studiehandledningen i bokform ha nått alla skolor i hela Sverige. En bok för åk 1-3 och en bok för åk 4-6. Fantastiskt, eller hur!? Studiehandledning, alla texter (det talas om mellan 700 och 1000 texter!) samt ett cirkelstöd kan laddas ner kostnadsfritt. Cirkelstödet är skrivet för att användas av t.ex. arbetslag som vill börja arbeta med studiehandledningen tillsammans i studiecirkelform.  Tillsammans är det lättare att utvecklas och komma vidare. Tillsammans är det lättare att få idéer och se nya möjligheter i undervisningen. Tillsammans är det lättare hitta nya vägar när det inte blir som man tänkt.

Studiehandledningen innehåller lektionsplaneringar för undervisning i läsförståelsestrategier från åk 1 till och med åk 6. Tidsramarna är beräknade utifrån 2,5 timmes undervisning per vecka kring läsförståelsestrategier.

På webbsidan för En läsande klass hittar du också en kort inspirationsfilm, ”Vad innebär läsförståelsestrategier?”. Framöver kommer det också att läggas upp förslag för föräldrar och bibliotekarier. Är du inte redan bekant med ”En läsande klass” så skynda dig att besöka deras webbsida”.

Jag vet att de byter webbleverantör för att klara den väntade anstormningen när alla filer läggs upp under dagen. Vad jag förstår så fortsätter webbadressen att vara: www.enlasandeklass.se 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.