Pre SETT

Dryga veckan kvar och förberedelserna är i full sving inför SETT 2014. Carola och jag filar på ”vår” programpunkt till 7/5 där Sätralärarna Cecilia och Eva ska presentera hur de jobbar och detta som ett resultat av deras deltagande i satsningen Språkpaketet. I fredags brainstormade vi runt både ramar och innehåll. Carola träffade Cecilia och Eva innan hon gick hem och imorgon måndag stämmer vi av våra delar i föreläsningen. Många idéer har vi och sedan måste vi klocka allt så det stämmer med våra 45 minuter. Läs mer om: Jag känner mig som en författare.

Bland programpunkterna ser jag fram mot att få höra Emma Lindgren, Adolf Fredrik, presentera hur hon arbetar med CORI, en lässtrategimodell för SO- och NO-ämnena. Många frågar efter hur man gör men än har jag bara hittat Emma som faktiskt gör. Lyssna på henne, det blir intressant! Ni hittar Emma i Trappan kl. 10 och hon talar kring ”CORI: lässtrategier och ämneskunskaper ”.

Vi måste också förbereda oss på att Twittra och blogga från SETT. Ny inläggsetikett ska garantera att blogginlägg kommer rätt i PS’ speciella flöde från SETT 2014. Ja, det behöver nog förberedas och kanske prövas. Testing, testing. Jag är inte så snabb så då  krävs lite förtänk. Twittra är inte ”min grej” så jag ser det som ett  tillfälle att öva. Kommer det märkliga twittermeddelanden från mig så beror det på ovana och okunnighet, bara så  ni vet. Som de skulle säga i Värmland ”en gör så gött en kan”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.