Den som söker ska finna

 

i alla fall i nya cirkbloggen! Cirkbloggen (=bloggen för Mediotekets cirkulationsbibliotek). Idag hade vi bloggträff på jobbet och  Clarissa visade cirkbloggens nya blogg. Sååå fin och välfungerande! En väl genomarbetad finess är sökfunktionen som du hittar till höger under ”Våra böcker” och  ”Sök bland våra böcker”.

cirkblogg3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sebastian har enligt välinformede källor lagt ner mycket arbete på att tagga allt som finns i cirkbloggen för att skapa en riktigt bra sökfunktion. Jag möter ofta lärare som frågar frågor i stil med: ”Jag har en åk X och undrar om du har tips på en bra högläsningsfråga?” eller ”Har du bra tips på sommarläsning som jag kan skicka med eleverna hem inför sommaren?” eller ”Jag söker lästips för pojkar i åk 6″. På cirkbloggen kanske svaret finns!

Det finns också en länk för lässtrategier!

lässtrategier1

 

 

 

 

 

 

 

Här hittar du en början på att presentera böcker relaterat till olika lässtrategier. Det gläder mig extra mycket! På mina kurser möter jag många lärare som vill ha bokförslag utifrån olika lässtrategier som de arbetar med i sin undervisning.

Och så finns de på Instagram också. Det gör mig riktigt avundsjuk. Ni ser boktitlarna som ett bildspel en bit ner till höger på sidan.

instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

Du hittar förstås också flikar för boklistor, bokbeställningar och vanliga frågor samt alla små symboler: Ej namngiven 6

 

Du har väl lagt märke till att färgerna stämmer med Stockholms nya interface (heter det så?). Då tänker jag på t.ex. färger och teckensnitt.

Som ni förstår så har vi ett fantastiskt aktivt gäng på vårt cirkulationsbibliotek. Nu måste du väl bara besöka cirkbloggen, eller hur!?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.