Vad gör de på Medioteket i dessa dagar?

Jo, det kan jag berätta. Idag har vi lärt oss nya saker i teori och praktik. Här kommer några exempel.  Men först vill jag särskilt tacka Lena Fontin för utan hennes alldeles särskilda kontakter på Skansen hade det inte blivit lika bra. Nu fick vi ett väl genomarbetat program med många olika aktiviteter och proffsig guidning. Även om vi var en grupp som ordnade programmet så visade sig Lenas kontakter göra stor skillnad. En superdag. Tack Lena!

blå porten
Samling vid Blå porten där vi delades in i grupper.

 

guidning
Vi blev guidade och fick lära oss mycket nytt om hur man levde i olika delar av Sverige men också i olika samhällsklasser under 1800-talet. Mycket var nytt för mig.

 

vid sågningen
Inte var dag man ser en av cheferna på knä vid en huggkubb i samarbete runt en såg!

 

tälja
Flitiga händer trollade fram olika skapelser!

 

fågelex
Liten utställning av resultaten av ”tälj”-gruppens vedermödor under förmiddagens arbetspass.

 

dans

Som ”Grand final” på dagen tog Skansens folkdanslag på sig uppgiften att försöka lära oss dansa. Det gick lite si och så. Vi visade oss vara en ganska heterogen grupp med olika förkunskaper. Precis som i skolans värld!

 PS. en grupp bakade tunnbröd och här kommer Skansens ”hemliga” recept”: Tunnbröd enligt Skansens recept . Kan ju  vara bra att ha om sommaren mot förmodan också ger oss några regniga dagar.

4 kommentarer

 1. Anna, 17 juni 2014

  Visst var det en trevlig och intressant dag på alla sätt! Konkret lärande visade sig fungera på oss alla!
  Tack!

 2. Catharina, 17 juni 2014

  Jättetrevlig dag med guidning genom historien och vackra byggnader.
  Sånt här borde elverna få uppleva på historielektionerna.
  Nu vet jag vad jag ska göramed mina aspslyn på landet :)
  Tälja!
  Tack för en fin dag!

 3. Carola Rehn Lindberg, 17 juni 2014

  Vi hade en trevlig, ja t.o.m jätterolig lärofylld dag tillsammans. Det är bra att komma ihåg att det ska vara praktiska inslag i det teoretiska när vi planerar våra seminarier och kurser. Det är under de stunderna de förlösnade frågorna, kommentarerna och gemensamma skratten kommer. ”Vågen” för kulturhistoria och ämnesutvecklargruppen som odnade dagen!

 4. Margareta Ekström, 17 juni 2014

  Fortfarande uppfylld av detaljer om hur livet från förr tedde sig, av näverslöjd, rökuppvärmda hus, spikade tapeter, IOGT-logen, de vilda djuren på nära håll, björn, varg, lappuggla och lokatt. Det bästa sist, folkdans till felorna på dansbanan!

  Kunde inte bli bättre på Mediotekets dag – stort tack till ämnesutvecklarna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.