Vårt Cirkulationsbiblioteket är fantastiskt!

Mellan kl. 13 och 19 torsdagen den 18/9 är det Öppet Hus och alla lärare samt skolbibliotekspersonal i Stockholms kommunala grundskolor är välkomna. Mina kollegor på Cirkulationsbiblioteket bjuder på bokpresentationer, bokutställning och temavisningar men också lite fika och förfriskningar för kroppen. Upplägget kan vara en idé för er som inte jobbar i Stockholm men drömmer om något liknande!

Länk: Öppet Hus på Cirkulationsbiblioteket

1 kommentar

  1. Rolf Ekelund, 25 augusti 2014

    Utmärkt bra med cirkulationsbibliotek, och inte minst att detta bibliotek tillhandahåller klassuppsättningar. Tror att barnen i de lägre årskurserna oftare besöker biblioteket än högstadieeleverna. Kan därför kanske vara en bra hemläxa att ge eleverna (åk 7-9) i uppdrag att någon eftermiddag under den kommande veckan besöka det folkbibliotek som finns närmast deras respektive bostäder. Vid biblioteksbesöket ska eleven, efter eget tycke och/eller i samråd med bibliotekarien, låna en bok som eleven vill läsa. Under någon lektion veckan därpå kan eleven redovisa vilken bok hon/han valt, varför hon/han valt just den boken och hur valet gick till samt när eleven planerar att läsa boken. När eleven läst boken redovisar hon/han sina läsupplevelser för klasskamraterna enligt lärarens planering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.