Ett dussin bloggar ligger i startblocken!

Här ser du ett litet axplock av bloggar från bloggkursen QB, Quadblogging. Några namn att lägga på minnet är Hägern, Orion Gröndal, Mellanbloggen, Skarpa, Kristallerna, Turkoserna, Hjulsta grundskola, 8DS bokblogg, Mellan raderna, Litteraturreflektioner. Ja, fler kommer upp mycket snart. Som sagt, vi har fortfarande fötterna kvar i startblocken! Läxan till vårt andra kurstillfälle är att alla ska ha skapat grundbloggen samt lagt upp några rader ”Om oss”. Ni minns säkert från tidigare blogginlägg att detta är bloggens programförklaring där de som skriver, syfte, mål och innehåll presenteras. Quadblogging är en kurs där vi skapar innehållet tillsammans. Eleverna kommer att skriva inlägg och ge varandra respons under respektive lärares ledning. Vilka moment jag kommer att gå igenom är inte helt bestämt för det beror på deltagarnas behov och önskemål. Jag räknar med att jag själv kommer att lära mig mycket genom att leda denna kurs. Tänk vilket drömjobb jag har! Jag LÄR NYTT varje dag i mitt arbete!

När vi kommit igång kommer även ni läsare av denna blogg att få namn och adresser till alla bloggande klasser i Quadblogging-kursen. Vi hoppas att även ni kommer att skriva respons på våra inlägg. Erkänn att du längtar efter att få se och läsa dessa bloggar!?

QB ex2_140927Ovanstående skärmdumpar från några av bloggarna som står på startlinjen till att börja blogga kommer med all säkerhet att se mycket annorlunda ut längre fram. Det är den förvandlingen från puppa > till larv > till fjärilar som flyger fritt som jag har som mål att dokumentera. Som en del i den processen kommer jag kontinuerligt att samla skärmdumpar och lägga upp som collage.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.