Kan du? Får du? Givetvis vill du!

24 april går Natur & Kulturs årliga Läskonferens av stapeln. Förra året kunde jag gå och jag kan säga att läskonferensen var jättebra. Jag skrev om den i ett blogginlägg från 5 april 2013: There ain´t no such thing as a free lunch.

I år hittar du bland föreläsarna namn som Barbro Westlund, Adrienne Gear och Amanda Hartman (Teachers College i New York). Visste du att Göteborg har utbildat över 800 av sina lärare med lärare från Teachers College Reading and Writing Project (TCRWP) vid Columbia University i New York!? De tycker att det har gett mycket ny kunskap och kompetens. De är med andra ord helnöjda.

Har din skola inte råd att låta dig gå så har jag en glad överraskning. Adrienne Gear som är i Stockholm några dagar i samband med konferensen har lovat att föreläsa för mina lokala läs- och språkutvecklare. Detta är bokat till eftermiddagen onsdagen den 22 april.  Om det inte blir fullbokat så lägger jag upp föreläsningen i kalendariet på PS, PedagogStockholm, så alla intresserade lärare får en chans att anmäla sig. Ja, det gäller som vanligt er som är lärare i någon av Stockholms kommunala grundskolor. Mer information och möjligheter att anmäla sig kommer längre fram. Den första informationen kommer mejlledes till skolornas läs- och språkutvecklare. Jag ser sååå mycket fram mot detta och är sååå glad att jag kan erbjuda en föreläsning med Adrienne Gear. Som grädde på moset kommer Adriennes bok om läsning av faktatexter ut på svenska under våren. Med lite tur så har jag fått den till den 22a.

En glimt ur mejlet med förhandsinformationen visar den här bilden:

NoK2_141126

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.