Nytt om Läslyftet!

Har du sett? Kolla in! Hösten 2015 startar det.

Huvudmän kan nu, mellan 4 december och 23 januari, söka stadsbidrag för handledare som ska stödja lärargrupperna i det kollegiala lärandet.

Läslyftet syftar till att öka elevers läsförståelse och skrivförmåga genom att stärka och utveckla kvaliteten i undervisningen. Läslyftet bygger på kollegialt lärande, att lärare lär av och med varandra med stöd av en handledare. (www.skolverket.se/laslyftet; 141204)

Läslyftet bygge på antagandet att läraren är den enskilt viktigaste faktorn för elevers lärande. Fokus för satsningen är lärarnas lärande. I informationsbroschyrna hittar du det mesta om upplägg, genomförande, handledarutbildning,  stödmaterialet som hör till Läslyftet samt detaljer om hur huvudmannens ansökan om statsbidrag går till.

Länkar till:

Läslyftet infobroschyr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.