Kan du hjälpa mig utveckla en idé?

Maria som jag mött på två av mina kurser har föreslagit att jag ska starta en kurs eller kanske mer en workshop kring gemensam diskussion och bedömning av skrivna elevtexter. Hon vill diskutera olika aspekter på skrivna texter från sin undervisning. Programpunkterna på en sådan träff skulle vara att deltagarna tar med sig exempel på en elevtext samt kopior på denna. Deltagarna sitter i smågrupper om fyra och får ca 20 minuter för att diskutera var och ens medtagna elevtext. Kurstillfället skulle vara förslagsvis 2 timmar  och första gången vi provar ett sådant här upplägg träffas vi vid två tillfällen.

Syftet skulle vara att få syn på nya kvaliteter, förslag på vad eleven i fråga behöver utveckla och lite allmänt om nivån i förhållande till ålder, årskurs och kursplanemål.

Hur tycker du att det låter? Intressant? Skulle du vilja delta? Har du förslag på upplägget? Jag vill gärna ta del av dina reflektioner och förslag! Ta chansen att vara med och påverka!

2 kommentarer

 1. Anna Åkerlund Hjorth, 8 december 2014

  Precis vad vi länge pratat om på min skola. Jag skulle gärna gå den kursen om det är möjligt att komma från en annan kommun.

 2. Toura Hägnesten, 9 december 2014

  Christina mejlade mig följande tankar:
  ”Jag vill gärna vara med och diskutera elevers skrivna texter. Ett önskemål är att vi blir indelade i stadiegrupper. Tänker att det ger mer om jag får vara i en grupp som tittar på texter på lågstadiet eftersom jag jobbar där. Vill gärna att detta kunde bli fler tillfällen för att man även kan titta på texter på annat stadie för att se den röda tråden vilket är nog så viktigt.”
  Ja, så tänker jag också, dvs. de som deltar delas in och arbetar med bedömningen i stadiegrupper (1-3, 4-6, 7-9). Ett andra tillfälle skulle man kunna sitta i grupper som är stadieövergripande och/eller att man delar in sig efter texttyper. Allt är möjligt. Det jag funderar över är vad som kommer att kännas mest intressant bland er som är intresserade av att delta!?
  Fortsätt gärna att bidra med tankar och förslag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.