Se Barbro tala om ALK!

Äntligen säg!

När du har tittat på Barbro Westlunds föreläsning får du gärna skriva en kommentar. Jag diskuterar gärna föreläsning, läsförståelse och allt som hör därtill.

Vill du köpa boken ”Aktiv läskraft – att undervisa i lässtrategier för förståelse” (åk 7-9) till ett bra pris kan du använda det här förlagserbjudandet

OBS! filmen med Barbro Westlunds föreläsning togs bort 10/4 -15.

Barbro Westlunds föreläsning ingår som tidigare föreläsningar i den forskarstödda seminarieserie som erbjudits en grupp med läs- och språkutvecklare i Stockholms kommunala grundskolor. De tre senaste föreläsningarna låg kvar mars månad ut (alla filmer är nu borttagna!). Länkarna till de tidigare blogginläggen är:

PS! Hörde du att Barbro flera gånger nämnde Adrienne Gear? Undrar du vem Adrienne är? Det kan du få veta den 22a april för då kan du lyssna på en föreläsning med henne. Jag återkommer med mejl till skolornas läs- och språkutvecklare med mer information och länk för att anmäla sig. Vik eftermiddagen onsdag den 22a april!

4 kommentarer

 1. Anne Öberg, 24 februari 2015

  Stort tack för att ni lägger ut föreläsningar så att flera kan få lyssna och titta (även de som inte arbetar i Stockholms stad). Barbros föreläsning väcker tankar och funderingar som måste få växa till sig och diskuteras.

 2. Toura Hägnesten, 25 februari 2015

  Roligt att du uppskattar mina inlägg. Jag tror på att kunskap ska delas! Vi behöver också reflektera och diskutera tillsammans för att fördjupa och hitta nya dimensioner.

 3. Cecilia Lilja, 6 mars 2015

  Förnämligt att få möjlighet att lyssna på förstklassig föreläsning.

  Jag tycker Barbro Westlund har så mycket viktiga tankar och rön om läsning som jag hoppas många tar till sig. Och praktiknära exempel, inte minst viktigt för att nå ut.

  Jag tar med mig mycket, men för att nämna något som var intressant så tyckte jag detta med vad som är ”hett” just nu var spännande: närläsning och att läsa informationstexter som något annat än skönlitterära texter. Blev också intresserad av den där boken om förintelsen, som historielärare med (filmen visade ju inga bilder så här sitter jag som på nålar – det blir nog att googla nu).

  Stort tack för att ni tagit er tid att filma och lägga ut!

 4. Toura Hägnesten, 7 mars 2015

  Tack Cecilia! Vad gäller närläsning så har jag skrivit några inlägg om det. Du kan använda sökrutan i bloggen och söka på närläsning så får du upp de inläggen.
  Jag lovar att prata med Barbro om boken om förintelsen så återkommer jag med titeln. Det kanske är fler som är intresserade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.