Hur gick det sen?

Det är titeln på en Muminbok, som handlar om Mymlan, Mumintrollet och lilla My, men också på teaterföreställningenJunibacken. Idag var jag ledig för att se världen med nya ögon med hjälp av Majken och Hjalmar, mina barnbarn. Vi valde att ha en heldag på Junibacken, vilket visade sig vara ett bra val. Vi lekte i Mumindalen och på Sagotorget. I Mumindalen kan man åka rutschkana i en trädstock, ro roddbåten på sjön, beundra näckrosorna, försöka fånga fiskarna eller åka karusell. Där finns också spännande skrymslen och små hus man kan klättra in i och ut ur. Passar perfekt i förskoleåldern.

Muminrummet2

sagotorget2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teaterföreställningen var riktigt, riktigt bra. Huvudpersonerna gestaltades av dockor som sköttes av skådespelarna. Dessa gav också röst åt figurerna utifrån boken. Föreställningen var spännande. Stämningen var suggestiv med ljusspel som visade hattifnattar och blomsterängar i bakgrunden. Precis lagom för barn i förskoleålder.

När vi hade lekt färdigt och sett Hur gick det sen? så var det dags för lunch.

mat2

Mumin2

 

 

När vi gick hem vinkade Mumintrollet hej då.

 

 

 

 

Nu kan vi läsa boken om och om igen! Ett riktigt spännande äventyr för den som är liten.

boken

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.