Gruppstorlek i Läslyftet – vad är tillåtet?

Av kollegor ute i landet hörde jag frågan om gruppstorlek inom Läslyftet. Det handlade om de grupper som handledarna ska handleda i arbetet med modulerna. Mer exakt gällde det planer på att öka gruppstorleken till upp till 50 lärare. Hur många deltagare kan handledaren ha i sina grupper med en nedsättning på 10 %? Svaret är: En handledare med statsbidrag och med nedsättning på tio procent ska handleda 6-10 personer, en handledare på 20 procent handleder 12-20. Kan vara bra att veta!

För dig som vill läsa mer noggrant om detta och/eller behöver något att hänvisa till så besök Skolverkets sida Statsbidrag för Läslyftet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.