Vill du blogga med klassen!?

Anmäl dig till QuadBlogging! Du kan välja mellan en kurs för nybörjare och en fortsättningsgrupp. Den senare är en grupp för lärare som redan kan blogga.

I nybörjarkursen lär vi oss att blogga från grunden. Givetvis bygger innehållet i din blogg på texter och inlägg som dina elever skriver. Du som lärare bedömer själv om det är eleverna som lägger upp och publicerar sina inlägg eller om du som lärare tar det ansvaret. Nybörjarkursen träffas vid sex tillfällen under tiden september fram till påsk -16.

Fortsättningsgruppen är ingen regelrätt kurs utan mer av ett nätverk. Deltagarna delas in i quaddar, dvs. smågrupper med fyra lärare i varje, vars elever skriver inlägg och publicerar samt läser varandras bloggar och ger respons. Gruppindelningen sker utifrån den årskurs du undervisar i och/eller ämne. Du kan delta oavsett vilket ämne och vilka årskurser du undervisar i!

Fortsättningsgruppen vänder sig till dig som längtar efter en aktiv klassblogg. Du och din klass kanske tycker att ni har för få läsare!? Ni önskar att ni hade vänklasser som läser och ger respons och som du och din klass kan följa och skriva respons på? Deltagarna i fortsättningsgruppen träffas vid tre tillfällen, en gång i september, en gång under vintern och en gång runt påsk. Dessa träffar är inriktade på erfarenhetsutbyte och möjlighet att träffa kollegorna du bloggar med.

Du kan läsa mer på PedagogStockholm: HÄR.

Nu kan du anmäla dig. Vänta inte för länge. Av erfarenhet vet jag att grupperna på mina kurser snabbt blir fulltecknade.

Länkarna för att anmäla sig är:

Det går att anmäla sig, i mån av plats, fram till skolstart i augusti.

PS. Undrar du när du kan anmäla dig till någon av de andra kurserna jag leder? Det blir först runt terminsstarten i augusti.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.