Full fart i ”kursfabriken”!

Just nu är det mycket på dagordningen. Olika kurser ska startas upp och många hör av sig med frågor om både stort och smått. Jätteroligt förstås! Kursen om Skolverkets nya Bedömningsstöd för åk 1-3 är ni väldigt många som ville delta i. Alla har inte fått en plats. Du som fått besked om att du är reserv – misströsta inte, jag kommer att erbjuda fler kurser kring Bedömningsstödet. Jag/vi kommer förstås att arbeta med implementeringen av detta framöver!

I år har jag gjort så att hur många som helst kan anmäla sig. Du som har fått en kursplats får en bekräftelse. Du som inte fick en plats får besked om att du är reserv. Blir det sedan några avhopp mejlar jag er som är reserver. Likaså när jag startar nästa kursomgång av den aktuella kursen kommer jag att mejla alla er som är reserver så ni får chansen att vara först. Med andra ord kan det vara bra att anmäla sig även om grupperna är fulltecknade just nu. Det är nämligen alltid först till kvarn som gäller.

De kurser jag startar upp nu omgående är:

  • Att undervisa i läsförståelse.
  • Nya Språket lyfter.
  • Bekanta dig med Skolverkets nya Bedömningsstöd i läs- och skrivutveckling.

Kurserna i Quadblogging, både för nybörjare och fortsättningsgruppen, gick ut redan före sommarlovet så där blev det tidigt klart med vilka som fick en plats.

En glad nyhet är att jag kommer att kunna erbjuda en föreläsning med Karin Taube, professor, Umeå universitet. Fokus ligger på hur läs- och skrivförmågan kan höjas hos våra barn och unga. Karin Taube föreläser onsdagen den 21 oktober. Än kan du inte anmäla dig! Jag återkommer.

Informationen går alltid först ut till alla er som är skolornas lokala läs- och språkutvecklare för att spridas vidare. Nästa steg är att information och anmälningsformulär läggs upp i PS, PedagogStockholm, samt på Mediotekets webb. Har du några frågor kring mina kurser, föreläsningar och skolbesök så börja med att fråga din skolas lokala läs- och språkutvecklare vilken information de har fått. Givetvis är du alltid välkommen att höra av dig till mig!

Välkomna tillbaka!

PS. Nu har jag tre fullmatade dagar att se fram mot! I morgon onsdag fylls dagen av intensivt informations- och erfarenhetsutbyte i NCS referensgrupp. Torsdag och fredag blir det två fullmatade dagar kring Läslyftet. Sedan har jag att skriva om!!!

Referenser:

Skolforskningsinstitutet

Taube, K., Fredriksson, U., & Olofsson, Å. (2015). Information i DIVA, diva2:801635, på Umeå universitets webb om:  Kunskapsöversikt om läs- och skrivundervisning för yngre elever: Delrapport från SKOLFORSK-projektet.

Taube, K. (2015). Vad lär vi genom forskningen om barns tidiga läsning och skrivning?. Delprojekt IX C, Läs och skriv. Från Skolforsk nationella konferens 2015.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.