Idag ska du ta med en Metro!

 

Har du inte redan gjort det så gör det innan dagen är slut. Varför! Jo, just idag hittade jag en annonsbilaga om läslovet  instoppade i dagens Metro (21/10). Läslovet som tidigare var höstlovet och dessförinnan potatislovet. Nya tider, nya begrepp. Här med flera inspirerande artiklar och idéer. Så här ser i alla fall !a sidan ut på Läslovs-bilagan.

1a sidan_vänd

 

Vad sägs om rubriker som ”Kultur gjorde laget till vinnare” och ”Läsning gör dig vassare i pallet”? I Östersund bokade Karin Wahlén ett möte med Östersunds FK:s ordförande och presenterade idén om besök av författare, skådespelar och dansare för att inspirera spelarna. En succé som utvecklades till att skriva om var och ens väg in i ÖFK; kapitel som blev till bok. Läs själv reportaget! Jens Lapidus berättar om sin syn på läsning och hur han läser för sin son. Du hittar också intervjuer av barn på TioTretton, Kulturhuset i Stockholm och 10 tips till föräldrar om hur läsintresset kan väckas. Och mycket mer…

Här ser du tips om 9 saker att göra på läslovet!

9 saker att göra_mindre

Och så har vi lusten! Ett begrepp jag har skrivit om tidigare i min blogg (16/10 -15). Läs artikeln och mitt inlägg. Fundera sedan själv över hur du tänker kring läslust.

låt lusten styra

Mycket bra att läsa i denna bilaga. Som sagt, skynda dig och hämta ett ex av dagens Metro.

Bakom bilagan står Läsrörelsen och nätverket Läslov.

PS.Vet inte om Läslovs-bilagan finns i Metro-tidningarna över hela Sverige.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.