Läslov och berättande

DN idag 27/10 hade en riktigt läcker annonssida för Läslovet. Bra förslag, bra bilder och bra texter.

Läslov DN151027

För några dagar sedan skrev jag om den fantastiska Läslovs-bilagan som fanns instucken i Metro (21-23/10). Jag ser nu att den finns att ladda ner. Länken är: Läslovs-bilagan (du hittar den på sidorna 34-37).

läslovsbilder

Veckans nyhetsbrev från ILA, International Literacy Association, föreslår att vi ska berätta historier i höstmörkret. Ett Nyhetsbrev fyllt med idéer. Vi möter författaren som berättar hur hon skapar berättelser, det är tips om hur man kan använda en Cube Creator, med olika planeringsblad, för att komma igång med berättandet och inte minst tips på läskiga böcker för höstmörkret. Varje avsnitt leder vidare till en mängd förslag.

ILA Story telling

readwritethink.org är en annan källa som vänder sig till både lärare och föräldrar. Siten har fyra flikar som handlar om undervisning, kompetensutveckling, videos och en flik som riktar sig till föräldrar. ILA är en av deras samarbetspartners.

Cube Creator

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.