Kollegialt lärande och så lite språk förstås

Vi på Medioteket arbetar mycket med kollegialt lärande, inte bara på våra kurser utan även med oss själva. Vi har interna utbildningsdagar med många olika inriktningar. Det kan handla om våra egna så kallade ”Lära av varandra” dagar likaväl som med externa föreläsare. Förra veckan var vi ett gäng som fick en duvning i mediestrategisk planering med underrubriken   Planera strategiska kommunikationsinsatser utifrån problem, syfte, målgrupp samt möjliga medier och framställningsformer. Tidigare har vi haft externa föreläsare kring presentationsteknik, skriva för webben och nu hoppas jag att det ska bli ett tillfälle kring att skriva på twitter också. Det är ett utvecklingsområde för mig även om jag har kollegor som rattar twitter utan problem. Det senaste vi lägger in är frukostseminarier. Dessa är korta föreläsningar på 30-45 minuter tillsammans med morgonfikat.

Idag hade vi en kollega från FoU-avdelningen, Kristina Ansaldo, som föreläsare på dagens frukostseminarium. Kristina bjöd oss på en introföreläsning för ökad medvetenhet kring hur vi på Medioteket kan arbeta språkstöttande med flerspråkiga elever. Fokus låg på ”Tänkbara språkliga svårigheter för andraspråkseleven – vad i språket kan hindra en gynnsam inlärning och skolutveckling? Vad behöver dessa elever få stöttning i inom mitt område? Vad ska man tänka på och kan det fungera praktiskt?

 Det är otroligt vilken kunskapskälla vi har bland våra kollegor. Tillsammans utgör vi en riktig guldgruva för kunskap, lärande och erfarenheter. Kristina drog ett tjugotal åhörare bland oss som arbetar på Medioteket. Hon bjöd oss på en riktig duvning av vad som kan vara aktuellt ur andraspråkperspektiv relaterat till våra kurser för lärare. Kristina var experten på andraspråksperspektivet och vi på de expertområden vi representerar. En mycket lyckad kombo! Kollegialt lärande på hög nivå!

KristinaA1gruppbild
Det finns alltid något att skratta åt!
KristinaA2
När frukostseminariet var slut så var vi några som hade fler frågor till Kristina.

.
Stort tack till Kristina Ansaldo och det jobb du lagt ner för att bidra till vår kompetensutveckling på detta ämnesområde!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.