Din söndag är räddad, eller hur!?

Varsågoda! Adrienne Gears föreläsning från onsdagen den 20/4. Detta är samma föreläsning som drygt  400 lyckligt lottade lärare från hela Sverige fick njuta av fredagen den 22/4 på Natur & Kulturs Läskonferens 2016. I onsdags utgjordes Adriennes publik av ett hundratal lärare från Stockholms kommunala grundskolor. Jag har i min tjänst det fantastiska nöjet att få arbeta med kompetensutveckling på olika sätt för grundskolans lärare. Jag leder själv kurser, föreläser, bloggar och mycket annat; t.ex. försöker jag hitta och bjuda in skickliga föreläsare för att ge oss lärare ny input, inspiration och idéer för att kunna förbättra den undervisning vi ger våra elever. Jag har förstått på alla jag mött både i onsdags och i fredags att det bästa var att få lyssna på Adrienne Gear. Hon arbetar själv efter sin uppmaning RFLECT – REFINE! Ett exempel på detta är följande citat från Adriennes föreläsning:

It is better now because I teach ”raise the quality” rather than just the content. (Adrienne Gear 160422)

Filmen med Adriennes föreläsning är nu borttagen enligt överenskommelse.

Andra delen motsvarar tiden efter pausen, dvs. andra halvan av Adriennes föreläsning.

Adriennes avslutande citat var:

If you are teaching and not learning you are not teaching. (Frank McCourt)

PS. Jag vill också tacka mina två kollegor från Medioteket, Magnus Mählkvist och Robert Broman, som är proffsen bakom denna film. Utan dem vore det inte möjligt att sprida kunskap på detta sättet! De är till ovärderlig nytta i mitt uppdrag.

6 kommentarer

 1. Carin Thornberg, 24 april 2016

  Tack för att du delar med dig av så mycket bra saker. Så att även vi ute i landet får ta del av all fantastisk kunskap som finns!!!!

  • Toura Hägnesten, 24 april 2016

   Jag vet att vi alla har glädje av att vara generösa mot varandra! Då får vi alla ta del av varandras tips och förslag. Roligt att höra att du uppskattar min blogg! Tack!

 2. Anne öberg, 25 april 2016

  Tack snälla att ni delar med er så generöst. Så bra att få se Adrienne Gear berätta om sin bok.

  • Toura Hägnesten, 26 april 2016

   Ja, nog är Adrienne Gear inspirerande alltid. Man vill prova ALLT hon talar om!

 3. Annika Segerman, 9 maj 2016

  Hej! Tyvärr kunde jag inte delta i Läskonferensen och är därför så oerhört tacksam över att du gör det möjligt för mig och alla andra att få höra hennes föreläsning. Tack för en intressant sida med många kloka inlägg!

  • Toura Hägnesten, 10 maj 2016

   Det är så roligt att arbeta med dessa uppgifter! Själv lär jag mig mängder varje dag och så är det kontakten med alla engagerade lärare. Den kontakten ger energi! /Toura

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.