Vill du delta i boksamtal?

Jag funderar på att prova med boksamtal för de av er som är intresserade av att delta. Ett alternativ jag överväger är att bjuda in till textsamtal kring antologin jag skrev om i ett inlägg häromdagen, närmare bestämt 11/5. Jag har förmånen av att få 20 ex av antologin Språk i alla ämnen för alla elever – forskning och beprövad erfarenhet skickade till mig kostnadsfritt. Detta tack vare Ewa Bergh Nestlog, fil.dr., forskare, lektor i svenska språket med didaktisk inriktning vid Linnéuniversitetet och författare. Ett stort tack till Ewa!

Antologin innehåller många intressanta artiklar. Själv tyckte jag särskilt mycket om Ewa Bergh Nestlogs artikel  Skriva för att lära och kommunicera kunskaper och temat in- och ut-texter. Vore riktigt roligt att få samtala kring och reflektera över den texten!

En annan bok jag funderar på att arrangera textsamtal för är Barn upptäcker skriftspråket av Dahlgren, Gustafsson, Mellgren och Olsson (2013). Alla som deltog i vinterns seminarieserie som fokuserade Skolverkets nya Bedömningsstöd i läs- och skrivutveckling fick boken. Nog vore det spännande att träffas för att diskutera boken och temat barn upptäcker skriftspråket!?

Ge mig gärna lite input! Låter det intressant? Kan ett tillfälle á 90 minuter vara lagom? Har du förslag att dela med dig av så tar jag tacksamt emot dem!

2 böcker

3 kommentarer

 1. Jennie Dalgren, 14 maj 2016

  Låter jättespännande :) om du vill kan du komma till vår skola och hålla i samtalet:)
  Östermalmsskolan ligger vid Karlaplan :)
  Hälsar
  Jennie Dalgren

 2. Johanna Karlsson, 16 maj 2016

  Hej! Jag tycker att det låter jätteintressant!

  Hälsar Johanna Karlsson, Vällingbyskolan.

 3. Toura Hägnesten, 16 maj 2016

  Hej Johanna och Jennie!
  Roligt att ni är ”på”! Jag har fått mycket positiv respons på den här tanken. Många har meddelat mig på olika sätt att de är intresserade av textsamtal på dessa texter. Jag känner pressen!!! Idag har jag faktiskt planerat två datum och bokat lokal på Medioteket. Jag kommer att komma ut med information och anmälningslänk i augusti vid skolstart.
  Jag tänkte börja lite trevande med ett tillfälle för att diskutera ”Barn upptäcker skriftspråket” och ett tillfälle för ”Språk i alla ämnen för alla elever – forskning och beprövad erfarenhet.” (den har jag 20 ex av som jag kan dela ut till de som vill delta).
  Vi hörs vidare om detta lite längre fram.
  /Toura
  PS. Jennie – stort tack för erbjudandet om att vi skulle kunna vara hos er på Östermalmsskolan. Kolla gärna om det är OK även om det deltar lärare från andra skolor. Bra för mig att veta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.