Filmen med Ewas föreläsning är klar

Ja, nu kan du se filmen där Ewa Bergh Nestlog presenterar  Skolverkets kartläggningsmaterial Språket på väg. Filmen är delad i två delar i och med att vi hade en paus. Den filmade föreläsningen kommer att ligga kvar terminen ut.

Varsågoda! Här är föreläsningen:

I filmen går Ewa in på skrivhjulet. Det är Skrivesenteret, Trondheim, som har utarbetat detta. Skrivhjulet kan ses som ett komplement till cirkelmodellen. För dig som vill veta mer om Skrivesenteret och skrivhjulet så är det bara att följa länken, dvs. klicka på Skrivesenteret.

2 kommentarer

 1. Erik, 11 april 2017

  Skrivhjulet är en lärobok om genrer för gymnasiet och vuxna som studerar svenska som andraspråk. Den bygger på arbete enligt den så kallade cirkelmodellen för genrebaserad undervisning, som bland annat beskrivits och konkretiserats av Pauline Gibbons och Eija Kuyumcu. I Skrivhjulet lär man sig att känna igen mönster i texter och får öva på att skriva egna texter enligt dessa mönster.

  • Toura Hägnesten, 11 april 2017

   Ja, det är ett läromedel. Lesesenteret, Trondheim, har en artikel om ”skrivehjulet” och där finns förstås en referenslista för den som vill läsa mer om ”skrivehjulet”. Har du besökt deras hemsida? Länk dit är: http://www.skrivesenteret.no/ressurser/skrivehjulet/
   Hur relaterar läromedlet ”Skrivehjulet” och Skrivesenteret?
   PS. Ser att jag först skriv fel i blogginlägget. Det rätta är att skriva ”Skrivesenteret”!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.