Fixa språket!?

Kan man göra det på något enkelt sätt? Jag råkade tvätta två USB minnen! Kulörtvätt 60 grader. Kan det fungera? Frågan är om det ens går att öppna filerna efter en sådan omgång!? För säkerhets skull torkade jag dem med hårfönen på låg värme. Döm om min förvåning när det gick. Huruvida tvätten påverkat språket i sig är oklart. Jag har precis börjat jobba varför jag sparar den frågan till en annan dag.  Tanken att det skulle gå att fixa språket i texterna med en 60 gradig kulörtvätt är som en hägring. Många är de elever som skulle bli överlyckliga. Jag vet! Om detta är ett exempel på alternativa fakta, fake news eller något annat får du själv bestämma. Tolkningen ligger hos er läsare. Jag hade i vilket fall roligt åt min lilla olyckshändelse och tanken den födde. Jag bjuder på att jag gjorde bort mig. Det är mycket som ska hinnas så här i början vid terminsstart. Framöver är det allvar som gäller, jag lovar!

Du som undrar över kurser för hösten hittar det mesta i kalendariet på PS, PedagogStockholm. Jag skrev om detta i mitt sista inlägg före semestern, dvs. Vad händer i höst.  Ja, så har förstås skolornas läs- och språkutvecklare fått veta vad som kommer. Kurserna finns upplagda i PS, PedagogStockholm, kalendarium och sist men inte minst så kan du räkna med att få veta det senaste i Mediotekets Nyhetsbrev. Hoppas vi ses under hösten!

usb3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.