”Nationellt bedömningsstöd, åk 1-3″ revideras till 1a juli i år!

Ja, det allra nyaste jag lärde mig för några veckor sedan på Skolverkets implementeringskonferens 8e april för ”Läsa-, skriva-, räkna- garantin” var att Nationellt Bedömningsstöd för åk 1-3 håller på att revideras nu våren 2019.

På konferensen fick vi deltagare ett litet informationsblad om revideringen av Nationellt Bedömningsstöd för åk 1-3. Du kan också läsa några rader om revideringen på Skolverkets webb. Du hittar dessa under fliken ”En del av Läsa, skriva, räkna – en garanti för tidiga stödinsatser”. Ja, detta var något jag inte visste sedan tidigare!

Den nya upplagan publiceras 1/7 -19!

rev nat bed stöd

Jag har ännu inte hittat något om detta på Skolverkets egen webbsida. I informationsbladet nämns inte heller något om vad, varför och i vilken omfattning revideringen görs. Min egen alldeles privata gissning är att det handlar om att se över texten så att denna överensstämmer med den Läsa-, skriva-, räkna- garanti som gäller från och med 1a juli 2019. Här handlar det om nya bestämmelser i skollagen (2010:800) med en garanti för tidiga stödinsatser.

Oavsett anledning så blir det till att lusläsa den nya versionen på jakt efter eventuella skillnader, nya ordval och formuleringar. Under hösten kommer jag förstås att erbjuda kurser kring Nationellt Bedömningsstöd för åk 1-3 för att underlätta för alla er lärare som snabbt behöver sätta er in i vad som är nytt!

OCH vi fortsätter – förstås – med kurser och studiedagar som en del av implementeringen av ”Läsa-, skriva-, räkna- garantin” samt kartläggnings- och bedömningsmaterialen för tidigare skolår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.