Du måste bara läsa Natur och Kulturs nyhetsbrev

Ja, du måste bara läsa Natur & Kulturs senaste nyhetsbrev! Allas vår Cilla Dalén – i alla fall alla vi som intresserar oss för läsning! – har idag tilldelats Ingvar Lundbergpriset för sitt engagerade arbete med att öka elevers läsintresse, läsutveckling och informationskompetens.

Cilla

Juryns motivering:
Cilla Dalén tilldelas Ingvar Lundbergpriset 2020 för sitt engagerade arbete med att öka elevers läsintresse, läsutveckling och informationskompetens. I sin roll som skolbibliotekarie bidrar hon till inspiration och kunskapsspridning till lärare och elever på den skola där hon arbetar men också till allmänheten genom sociala medier och bloggar. Med sin kvalificerade kompetens lyfter och utvecklar Cilla Dalén skolbibliotekariens roll och betydelse för undervisning, lärande och läslust, helt i Ingvar Lundbergs anda. (N&K, 200423)

Cilla är en fantastisk inspiratör med många järn i elden! Hon bloggar på Pedagog Stockholms blogg Vad gör de i biblioteket?. Hon har tillsammans med Annelie Drewsen skrivit flera lättlästa biografier och inte minst har hon genom läsning, litteratursamtal och eget skapande med inspiration från tidigare pristagare och deras verk fått hela sin skola fokuserad på läsning och läsförståelse. Allt som står i juryns motivering stämmer! Att besöka Cilla på hennes arbetsplats, i biblioteket, eller i andra sammanhang är bara det en källa till inspiration.

Cilla är i gott sällskap. Tidigare pristagare är exempelvis Agneta Wolff, Ann-Marie Körling och Barbro Westlund.

Cilla, det här var du värd! Grattis Cilla till priset! Grattis N&K till att ha valt rätt pristagare! Själv är jag stolt över att ha träffat dig och haft en del samtal tillsammans.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.