Vad är UrFlippat?

När vi fick reda på att vi skulle arbeta tillsammans från och med nästa termin var det som att öppna dammluckorna till våra idébanker. Det fanns inget stopp. Vi möttes i stort och smått, seriöst och galet och kände att vi verkligen hade fått en kollega att räkna med. Vi kompletterar varandras styrkor och svagheter både pedagogiskt och ämnesmässigt vilket gör oss till ett kreativt par. Vi tycker båda om att testa nya grepp i pedagogiken och har båda varit inne och nosat på flipped classroom utan att egentligen komma igång riktigt. Vi såg det här samarbetet som vår möjlighet att  verkligen få fart på flippandet.

När vi runt påsk satt och spånade idéer kom vi på att vi borde blogga om vårt samarbete. Både för att möta och inspirera andra men även för att på ett enkelt sätt dokumentera vår egen process.

Då kom det stora problemet! ”Vad ska bloggen heta?”

Det gäller ju att den speglar det vi ska göra och att det faktiskt är något som folk kommer ihåg. Då föddes UrFlippat. Det kan ju kanske uppfattas som oseriöst men om man är insatt i flipped classroom så kräver ordleken ingen förklaring. Dock har den ganska många bottnar. Det uppenbara urflippade det är vad som sker när vi är själva och spånar idéer. Det urflippade som sker i klassrummet är att ska finnas många flippar i vår undervisning. Sen undrar vi också vad som kan komma ur det flippade. 

Egentligen hade vi inte tänkt att starta upp bloggen förrän till hösten men eftersom vi är två ivriga själar så drev otåligheten på. Resultatet blev i flera veckor en tom blogg. Inte så kul. Men nu! Nu är UrFlippat officiellt igång.

Men… Det är inte riktigt sant. Man skulle väl kunna säga att vi är igång på halvfart och att de inlägg som kommer att göras här innan höstterminen börjar kommer att vara av lite mer teoretisk (filosofisk, hängmatte-) karaktär än  mer praktiska  som vi siktar på från och med i höst.

/Jannike och Helena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.