Lätt lyrisk start på sommarlovet!

Håller mig krampaktigt kvar vid min arbetsplats som inte längre är min arbetsplats, utan en kollegas som redan packat upp sina saker där, men hon jobbar inte idag, så jag får sitta där en stund till.

Det är inte många kollegor kvar, och en efter en kommer de och säger hej då, och det blir tystare, sommarlovet är här!

Kikar in på Twitter (mitt stora personalrum på webben :) ) och upptäcker till min stora glädje att många lärare som gått på sommarlov, inte alls har gått på sommarlov! Vilka ideer som sprids! Det här är verkligen tiden då vi är som mest kreativa!

Helt lyrisk efter gårdagens heldagskurs i Webbstjärnans regi. En ambassadörsutbildning som ger mig möjlighet att själv hålla i workshops för pedagoger på min skola och i hela Sverige som vill lära sig mer om hur internet fungerar genom att delta i tävlingen Webbstjärnan och lära sig att blogga, dels själva, dels tillsammans med elever. Det är så roligt! Vilket läromedel det är Internet!

Alla tips och trix jag fick med mig! Spännande teman, nya widgets och tillägg! Äntligen kommer det vara enkelt att göra tabeller och använda matematiska symboler direkt i inläggen. Nya prenumerationsmöjligheter, lägga till flera användare samtidigt. Här kommer lite tips som du kan testa när du ligger i hängmattan och vill utveckla din WordPressblogg:

– Add multiple users (Du kan lägga till flera elever samtidigt)

– User role editor ( Du kan ändra en befintlig roll)

– tinyMCE advanced (Du kan använda matematiska symboler och tabeller)

– Twenty eleven theme extensions (Du kan enkelt att ändra utseende på bloggen)

– Contact form7 ( Du kan lägga upp kontaktformulär )

– Simply exclude (Du kan exkludera inlägg från att hamna i bloggflödet utan hamnar direkt
vara i en kategori)

– Jetpack ( Du kan se statistik på din blogg)

– Resize image after upload ( du kan göra så att bilder tar mindre plats på bloggen)

Så fort Webbstjärnan startar den 13 augusti kommer det exporteras och importeras befintliga årskursbloggar dit. Alla nya finesser ska på plats! 
Subdomäner på de bloggar som var igång detta läsår kommer att göras och länkas på de ”nya” bloggarna.
Kanske några kollegor vill komma på workshops?

Sen kommer min undervisning igång, mina/våra nya spännande UrFlippade mål tillsammans med min kollega Jannike. Vår UrFlippade undervisning. Ser så framemot hösten!
”Jagärlärareochjagälskarmittjobb”

Gå gärna in på Webbstjärnans hemsida och kika eller kontakta mig om du undrar något.

// Helena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.