Varannan pedagogisk

Igår dök det, till min stora förtjusning, upp en lista med lästips för lärare på Twitter och Facebook. En del av böckerna fångade min uppmärksamhet mer än andra och jag fick en väldig lust att börja läsa. Jag vill komma till höstterminen full av teori som jag sen ska omsätta i min praktik. De som särskilt intresserade mig var (förstås) de om digitala verktyg i skolan och de om bedömning och betyg. Men hur ska jag hinna läsa allt? Sommarlovet är ju trots allt bara så långt…

Sommarlovet ger verkligen tid för tanke. Jag funderar över höstens planeringar, över flippar och genrepedagogiska grepp. Jag läser mina ”biblar” igen och funderar över lektionsupplägg och formativ bedömning. Jag botaniserar sociala medier allt från Twitter till bloggar och fylls av inspiration och konkreta förslag på hur bra undervisning kan gå till. Jag funderar över hur klassrummets väggar ska utsmyckas till hösten och hur det analoga ska möta det digitala. Jag läser om hur @frokenflipp reser till Flipcon14 och går på workshops där hon möter författarna till sina biblar vilket leder till att jag funderar på om hennes biblar också ska bli mina biblar.

Många tankar väcks i hängmattans/soffans lugn. Hjärnan går på högvarv och det gäller att få ner allt det där man vill. Särskilt när man är så ivrig som jag. Ivrig att göra allt det där roliga, spännande nya. Jag får stålsätta mig för att bara testa en sak i taget (möjligtvis två) får att det ska bli väl utfört och inte bara en enda soppa. Tur att jag har en lång sommarledighet som i år får användas till att strukturera höstterminen, till verkligen bena ut vad det är jag vill göra, till att bestämma mig för vad som ska göras och när. Allt jag vet är att jag kommer att gå all in när det är dags. Flipp eller flopp? Vi får väl se.

Helt klart är att en bokhandel, alternativt ett bibliotek, måste besökas omgående för att sommarläsningen ska utökas från varje deckare till varannan pedagogisk litteratur. Allt för att stå så redo jag kan när det väl är dags.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Jag är lärare och jag älskar mitt jobb.

/Jannike

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.