Filmtajm – så flippar jag

Förra fredagen hade vi den äran att få besök av Calle Hedrén, redaktör från Pedagog Stockholm. Han var här för att filma och intervjua oss till filmen “Så flippar jag “ som kommer att  finnas tillgänglig på Pedagog Stockholm inom en snar framtid. (Och vi lovar; det är ingenting ni kommer att missa.)

Vi blev tillfrågade att vara med i filmen för att vi bloggar här på PS om våra flippade klassrum och här kan ni läsa om Calles besök hos oss och de andra medvekande i filmen.

Vi är fortfarande i startgroparna och har ingen lång erfarenhet av att flippa men vi har ett stort driv och en enorm vilja att utveckla ett arbetssätt som frigör lektionstid för att kunna arbeta med och utveckla förmågorna. Vi har som ni säkert sett tidigare läst en hel del litteratur som förberedelse, vi följer vana flippares bloggar och vi försköker skapa en undervisning som funkar för oss och våra elever. Vi är fortfarande i ett slags trial-and- error-läge där vissa saker visar sig funka fantastiskt och andra sådär. Men vi vågar och det måste väl ändå vara det viktiga.

Flippad litteratur

Med stor spänning väntar vi på att den färdiga filmen ska publiceras. Där kommer vi även gå igenom hur  och vilka appar vi använder när vi flippar. I genomgångarna av dem har vi utgått ifrån ett neutralt område för oss bägge två: Hur man gör en äppelkaka. Så är du sugen på en smarrig äppelkaka och samtidigt vill lära dig hur man använder en app till att flippa, kika på dessa filmer som kommer här på UrFlippat inom kort.

/Jannike och Helena

2 kommentarer

  1. Calle, 19 september 2014

    Jag lovar att testa er äppelkaka och bjuda redaktionen. Återkommer med deras omdömen och en kommentar hur det var att följa era instruktioner i köket.

    Tycker ni gör ett grymt jobb som vågar testa och experimentera!

    Keep up the good work! =)

  2. Pelle Mårtenson, 19 september 2014

    Spännande! Skulle ni inte kunna fylla på länklistan här på bloggen med de flippbloggar ni följer?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.