En app till kaffet #2

Idag var det dags igen för ”en app till kaffet” och den här gången var det Kahoot! som stod på schemat. Om man ska vara petig är det ju ingen app men väl ett användbart verktyg i ett IKT-inspirerat klassrum. Dessutom älskar eleverna Kahoot!

Vad är då Kahoot? Jo det är ett verktyg i vilket man kan skapa flervals-quiz till sina elever. DetKahoot är både roligt och ett lätt sätt att se om de har fått med sig baskunskaperna. Det  går på tid och eleverna får poäng som visar sig på en topplista (bara de fem översta så ingen blir utpekad som sist) mellan varje fråga.

På sidan getkahoot.com kan du som lärare skapa ett konto för att skapa egna quiz åt dina elever. Eleverna svarar sedan på quizet i sin smarta telefon eller med hjälp av en iPad via sidan kahoot.it. Jag har inte mött någon lärare vars klass inte har tyckt att det här har varit typ det roligaste som har hänt på terminen och man får vara beredd på mycket tjat om fler kahoots i framtiden. Men det är det värt!

På Kahoot! kan man också hitta andra lärares quiz som man kan spela med eleverna. Man måste alltså inte göra allt själv. Dessutom finns det information hur man kan arbeta med Kahoot! på olika sätt i sin undervisning. Tex. att låta eleverna göra egna quiz till sina kamrater. Kolla in Kahoot!-cirkeln under fliken game-based pedagogy.

/Jannike, Helena och Åsa CC

3 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.