Fredagskul med Kahoot!

Ibland är det roligare än annars i skolan. Roligt kan ju vara när eleverna är med på tåget och det blir en givande lektion. Roligt kan vara när flipparna sitter och arbetet bara går av sig själv. Men roligt kan också vara på riktigt roligt med skratt och livlighet där lärare och elever möts på lika villkor. Så hade vi det idag.

När lektionen innan lunch började lida mot sitt slut drog jag igång veckans newsquiz på Kahoot! Lärare från hela Sverige hjälps åt att varje vecka färdigställa ett quiz som är öppet för alla att både bidra till och använda med sina elever. Jag hämtade våra iPads i arbetsrummet där jag även hittade min härliga kollega som studsade ut ur arbetsrummet när det visade sig att det var Kahoot-dags. Jag passade också på att vara med eftersom det var ett quiz som var nytt för mig med. Perfekt!
Sen var det full on fun time!
Om ni inte har spelat Kahoot med era elever redan så gör det för den stämningen som infinner sig vid de tillfällena är bättre än allt annat i skolan. Det är roligt på riktigt för alla! Efter tjugo nutidskryssfrågor lämnade vi klassrummet som en skrattande massa för att avnjuta fredagens lunch; pulled pork. Perfekt avslutning på veckan!
/Jannike
P.S
Logga in på getkahoot.com och sök på newsquiz och så dyker quizen upp.

3 kommentarer

  1. Nermin, 8 december 2015

    Jag vill ha ett loggning på kahoot

  2. Nermin, 8 december 2015

    Jag vill ha en loggning på kahoot

  3. work wood, 31 januari 2021

    thank you for this site

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.