Lämna in ditt arbete via Showbie

Vi har ju tidigare skrivit om användbarheten av delade dokument och arbetsböcker i Word Online och OneNote för att kunna följa processen i elevernas arbete. Men ibland är det så att vi vill att eleverna ska skriva något som de lämnar in till oss för bedömning. Något som de inte kan ändra i efter lektionstid, så att vi kan se om eleverna har tillskansat sig de kunskaper och förmågor som vi har tränat på. 

Vi har  tillgång till iPads i klassuppsättningar med vilka eleverna kan skriva sina uppgifter i appen Pages och sedan ladda upp dem i ett klassrum skapat i appen Showbie. Det hela är ganska enkelt och väldigt smidigt.

För att se hur appen/hemsidan Showbie fungerar ta en titt på hur Köpings skolor har presenterat väldigt pedagogiskt för alla som är nyfikna.

Det är verkligen supersmidigt. I Showbie kan man som lärare markera, stryka under och kommentera elevernas inlämnade texter.

Testa!

/Helena och Jannike

 

 

5 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.