Länkskafferiet

är verkligen bäst! Om man följer deras Facebook-sida så får man många tips med bildande länkar, och att söka i Länkskafferiet ger oftast mycket bra träffar. Jag brukar förklara för eleverna att det är ett kvalitetsurval med länkar som Skolverket (=pampig myndighet) tycker kan vara bra för skolelever att använda. Och så visar jag på olika sätt att söka, till exempel via skolämnen om man är särskilt intresserad av något ämne eller via sökrutan om man letar efter något speciellt.

Länkskafferiet har så bra utseende och funktioner att många elever använder det för privat informellt lärande – bara man har visat dem dit.

Cilla Hjulstaskolan

2 kommentarer

  1. BokMamma, 10 februari 2011

    Jag tycker det är svårt att få eleverna att använda Länkskafferiet. När jag har en infosök-kurs i sjuan visar jag eleverna Länkskafferiet men de tycker mest det är krångligt att hitta. Man kanske borde visa dem Länkskafferiet mycket tidigare?

  2. Cilla Dalén, 10 februari 2011

    Hmm, konstigt – kan det bero på vad eleverna ska ha det till, tro? När de är så där otåliga och snabbt ska ha fram ”rätt svar” och en samling faktauppgifter kanske det är enklare att googla och så hamna på wikipedia? Men om de har tid att utforska vad det finns som verkar kul och lärorikt så hittar de mer i Länkskafferiet?
    Vi får fundera vidare…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.