Vem rider baklänges på en åsna

och andra frågor om böcker har våra elever svarat på i förra veckan. Vi hade den årliga Bokkunskapstävlingen en torsdag i närheten av Världsbokdagen. Hela klassen hjälps åt att svara på frågor om böcker och vinnande klass får ett fint pris.

Meningen med tävlingen är att de elever som läser mycket ska få positiv uppmärksamhet för det av kompisarna, att klasserna ska få en trevlig stund när de pratar om böcker och att göra eleverna nyfikna på olika böcker.

När jag gör tävlingen försöker jag få med frågor om olika sorters böcker så att många elever får vara stolta över sin läsning. Det brukar gå bra eftersom jag har god koll på vad eleverna läser, men valet av frågor skulle säkert inte funka så bra på någon annan skola.

Vill du titta på tävlingsfrågorna så hittar du dem här

Cilla, Hjulstaskolan

3 kommentarer

 1. Pingback Bokkunskapstävling för högstadiet | Vad gör de i biblioteket?

 2. Bengt Edqvist, 17 augusti 2017

  Hej, hoppas ni läser detta fortfarande, jag undrar om svaret på detta. Vem som rider baklänges på en åsna, eftersom jag rotar lite i historien bakom detta.

  • Cilla Dalén, 17 augusti 2017

   Hej
   Rätt svar är Nasreddin Hodja. Några samlingar med hans historier är populära på skolan. Den berättelsen är den första i Narts bok Hodja – En rolig samling utgiven på Hegas förlag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.