Elevinloggning till SLI/Mediotekets filmer

är en toppennyhet!

Det ger eleverna möjlighet att se fler gånger på filmer som lärarna visat i klassrummet. Många av våra elever får kämpa hårt med lärobokstexterna, och att se filmer är ett utmärkt komplement. De får talat språk och illustrerande bilder som underlättar förståelsen. Och för undervisningen i skolspråken måste detta vara en höjdare – tänk att kunna använda filmerna för att träna franska eller spanska, till exempel.

Elevens egen inloggningen till SLI/Medioteket blir lite som ett skolbibliotek. Lärarna kan styra eleverna till olika former av studier, men eleverna kan också botanisera själva bland intressant material.

Den här veckan visar jag elever och lärare hur eleverna ska göra för att skaffa sig egen inloggning, och flera elever har redan nöjt berättat att de använt möjligheten.

Cilla Dalén Hjulsta skolor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.