Boksläpp i bibblan!

C W boksläpp

Igår hade Christina Wahldén boksläpp för Tack för allt, den nya boken om Hawa – hon från Falafelflickorna. Boksläppet var i vårt skolbibliotek och inbjudna gäster var alla våra sexor och några sjuor. Det blev supertrevligt!

Anledningen till att boksläppet var hos oss var att några av våra elever har hjälp Christina Wahldén lite på vägen. Hon har använt sig av deras förortskunskaper för att kolla att det hon skriver är rimligt, och eleverna gav henne också några extra insiderkunskaper som hon använt i boken tror jag, jag har inte hunnit läsa den och kolla än.

C W boksläpp 4

För oss är det roligt med alla kontakter med folk utanför vår skola. Och som vanligt blev de som kom till oss så förtjusta i våra elever. Förutom Christina så var det några från förlaget, Rabén & Sjögren, och de fixade så fint i bibblan. Dessutom berättade de något som gjorde mig väldigt glad, de håller på att göra filmer som visar hur en bok kommer till, alltså även tryck och sådant. Det har jag saknat, så tack för det!

C W boksläpp 3

Och så var det en journalist och en fotograf från Svenska Dagbladet Junior med, ser fram emot att läsa reportaget där så småningom. Våra närpoliser var med på boksläppet också, boken handlar ju om Hawa som vill bli polis. Så vi fick lyssna till tankar från både författare, förlagsfolk, poliser och elever. En bra blandning av folk alltså – mer sånt i Sverige!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.