Om konsten att våga fast man inte törs…

IMG_6015

I går var jag på Lärarnas Forskningskonferens. I somras, den första regniga veckan på mitt sommarlov satt jag och läste på Pedagog Stockholm och fick syn på Lärarnas Forskningskonferens. Kul, tänkte jag. Det är något för Alviksskolans Språklyft. Jag skrev ihop ett abstract och blev antagen att komma och berätta om vårt Språklyft som jag är väldigt stolt över.

Men… när jag klev in i Nacka gymnasium (helt ensam från min skola eftersom vi samtidigt denna dag hade planeringsdag för alla i Språklyftet) började jag fundera över vad jag hade ställt till med. Jag tog en kaffe tittade runt och blev ännu mer nervös. Som tur var träffade jag en ”kollega” som jag lärt känna genom Aretes meriteringsprogram. Han lugnade mig och önskade lycka till. Jag var dock inte helt övertygad…

Ulla Runesson inledde konferensen tillsammans med Katarina Arkehag. De sade en massa kloka saker och jag började känna mig alltmer svettig.

Tänkte i denna stund på min fina kollega Emma som vid ett tillfälle sade till mig:

-Är det något jag lärt mig av dig, Hanna, så är det att man ska säga JA! till allt. För det är så många möjligheter som öppnar sig & man lär sig så mycket.

När jag väl kom in i rummet där jag skulle presentera Alviksskolans Språklyft kände jag att det här kommer aldrig gå. De kommer att förstå att jag är en bluff. Vet inte om ni känner igen känslan. Hjärtat bultade och mitt ansikte var rödare än den rödaste tomat. Jag skojar inte.

Men… då vände det plötsligt för mig för mitt i vimlet fick jag se min ”gamla” basketidol. Jag tappade fokus för en stund & var tvungen att gå fram och fråga om det verkligen var han. Det var det:)

Det jag vill säga med detta inlägg är inte hur duktig jag var som vågade prata på Lärarnas forskningskonferens utan hur bra det är att det finns möjligheter för en lärare att få utmana sig och sätta ord på det arbete som vi utför oavsett om det handlar om Alviksskolans Språklyft eller något annat utvecklingsarbete.

Som Alejandro Fuentes Bergström säger:

Summa summarum, en liten konklusion…

Våga säg ja! Du växer för varje gång.

1 kommentar

  1. Florentino, 11 februari 2016

    Of the panoply of website I’ve pored over this has the most veirtacy.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.