Välkommen!

Här på bloggen kommer vi att göra små nedslag i verksamheten och berätta om vad som händer i huset.

För dig som inte känner till Vetenskapens Hus så börjar vi med en presentation av oss…

Vi möter årligen närmare 45 000 skolelever och lärare med huvudsyftet att inspirera, skapa intresse och kunskap genom våra närmare 100 skolprogram och populära lärarfortbildningar.

Våra aktiviteter hålls i en miljö som visar naturvetenskap, teknik och matematik på riktigt. Det är hands on-experiment och vi använder modern forskarutrustning inom biologi, fysik, kemi, matematik och teknik. Vår huvudbyggnad finns vid Alba Nova där merparten av våra laboratorier är belägna. Den gröna biologin, fortbildningar och aktiviteter för de minsta hittar vi i Naturens Hus som ligger mitt i Bergianska trädgården. Vi genomför också events och aktiviteter på stan såsom ForskarFredag, Fysik i Kungsan och mycket annat. Nu närmast stundar exempelvis Pi-dagen för första gången någonsin i huset!

Handledda aktiviteter

Våra skolprogram och helgaktiviteter för barn och ungdomar handleds av studenter från KTH och Stockholms universitet. Dessa ”besöksledare” verkar som förebilder för de besökande eleverna när de beskriver sin egen utbildning och berättar om livet som student. Alla våra skolprogram följer läroplanen och besöksledarna genomgår en pedagogisk, poänggivande utbildning.

Lärarfortbildningar

Våra lärarfortbildningar ger möjlighet för dig som lärare att möta forskningen och fördjupa dig inom dina ämnesområden. Vi arbetar både ämnesfördjupande och ämnesövergripande för att tillmötesgå olika krav i kurs- och ämnesplaner.

Ägare

Vetenskapens Hus ägs av KTH och Stockholms universitet. Stockholms stad är långsiktig partner.

Varmt välkommen till oss på Vetenskapens Hus!

2 kommentarer

 1. Eva-Li Littorin, 7 februari 2014

  Varmt välkomna till Pedagog Stockholms blogg! Det ska bli så roligt att följa er även här :)
  /Eva-Li

  • Elin Ottergren, 13 februari 2014

   Tack ska du ha – känns bra att vara igång!
   :-)
   /Elin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.