Prao i Vetenskapens Hus

Visste du att vi tar emot praoelever i Vetenskapens Hus?

Så här berättar Phoebe och Samuel om sin praovecka hos oss.

”Under den här veckan har vi fått vara med på många spännande och intressanta labbar. Vi har till exempel fått jobba med Stellarium som är ett datorprogram som man kan studera himlen med.
Sen har vi varit på Naturens Hus, som ligger i Bergianska trädgården. Där fick vi vara med och hjälpa elever i årskurs 3 som gjorde matematikaktiviteten ”Naturlig Matematik”. Det var väldigt kul och barnen hade många frågor till oss – de tyckte nog att vi var lite häftiga!
Vi har även varit med och gjort matteaktiviteten ”Trassel” med en matteinriktad årskurs 9 – det var lite trassligt… Fast det gick bra ändå, för besöksledaren förklarade väldigt bra.
Sedan besökte vi lasergrottan och så har vi undersökt bakterier. Båda dessa aktiviteter var väldigt roliga och intressanta. I lasergrottan var det extra kul och spännande då vi fick titta runt lite själva.
Det roligaste den här veckan var nog att jobba med bakterierna i mikrobiologin. Vi lärde oss mycket och det var kul och samtidigt lite skrämmande eftersom vissa bakterier orsakar svårbotade sjukdomar!”

Kort om Prao i Vetenskapens Hus

Vi tar emot praoelever från våra partnerskolor i åk 8-9. Högst en vecka per elev.

Vårterminen 2014 är fullbokad – men det går bra att redan nu söka inför nästa läsår!

Mer information om hur du gör för att söka praoplats hos oss finns här>>>

1 kommentar

  1. Eva-Li Littorin, 26 februari 2014

    Så bra att ni tar emot PRAO-elever!
    /Eva-Li

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.