Testklasser sökes till klimat-aktiviteter

Testklasser sökes till klimat-aktiviteter

Vi behöver testklasser till våra två nya skolprogram om klimatet.

1. Klimatet – hur fungerar det och vad kan jag göra?, för åk 4-9
Skolprogrammet går ut på att eleverna får testa hur växthuseffekten faktiskt fungerar under en övning. Vi fortsätter med att på ett lekfullt sätt under en hektisk övning se hur vi själva kan minska våra utsläpp av växthusgaser.

2. Klimatvandring, 4 grader kallare, för åk 7-9 och gymnasiet
Klimatvandringen går genom Stockholm och stannar där vi kan se hur otroligt annorlunda Stockholm såg ut när det var 4 grader kallare än idag. Vi sätter detta i kontrast till 4 grader varmare, prognosen för jordklotet om vi fortsätter att släppa ut växthusgaser i samma takt som idag. Vi följer upp med att visa på allt bra som redan görs i Stockholm stad och hur man själv kan minska sina utsläpp av växthusgaser.

OBS! Att vara testklass är alltid kostnadsfritt.

Vid intresse mejla: klimat@vetenskapenshus.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Vill du veta när din kommentar har fått ett svar, eller prenumerera på inläggets kommentarer via e-post? Du kan även prenumerera utan att lämna en kommentar.